Számítógépes talpvizsgálat - Podoszkóp

A legtöbben akkor találkozunk ezzel a kérdéssel, amikor egy meglévő láb/derék/térd fájdalom miatt ortopéd orvoshoz fordulunk. Ilyenkor nagy valószínűséggel az orvos azt fogja javasolni, hogy csináltassunk talpbetétet.

Emellett elképzelhető, hogy már mi magunk is tisztában vagyunk a lábproblémával.

Leggyakoribb lábbetegségek:

  • Lúdtalp
  • Harántboltozat süllyedés
  • Boltozatos láb
  • Kalapácsujj
  • Hallux Valgus
  • Sarkantyú
  • Tyúkszem

Az egyedi talpbetétek előnyei

A lábbetegségek korai és nagyszámú volta miatt szinte mindenkinek hasznos, ha talpbetétet visel, főleg sport és munkavégzés közben.

A Podiart egyedi talpbetétek mindennapi, utcai használatra, illetve specifikusan sportolóknak is készülnek. A különböző anyagú fedő- és középrétegek kiválasztásánál is ebből – vagyis a felhasználás céljából indulunk ki.

A fedőréteg alatt, a talpbetét tervezési fázisában egyedileg elhelyezett és különböző alakú modulok biztosítják, hogy a láb a helyes statikai állapotba kerüljön.

A számítógépes talpvizsgálat során a páciens rááll a podoszkópra (talpfelvételt készítő eszköz), amely több kamera segítségével, egyedi nyomásponti képet készít a talpról.

A talpfelvétel alapján, a láb statikai elváltozásait tudjuk megállapítani (mint pl. harántboltozat-süllyedés, lúdtalp, bokabedőlés stb..) illetve rögzítjük, az esetleges panaszokat egy adatlap kitöltésével.

A talpfelvétel alapján elkészítik a páciens egyedi talpbetétét. Az így elkészült talpbetét a megrendelés helyszínén is átvehető, illetve maga a gyártó is kiszállítja ha a páciens azt kéri.

Jelentkezzen be számítógépes talpvizsgálatra rendelésre az alábbi telefonszámon, vagy e-mailban!

Itt írhat nekünk levelet!

magán pulmonológia

Térkép

Azonnali hívás